Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Výber z tvorby

Dátum: 05.10.2017
Autor: Podduklianske osvetové stredisko
Výber z tvorby
výstava P.Mochnackého a G.Madejovej

Rodený Svidničan Ing. arch. Pavel Mochnacký svoje sklony k výtvarnej činnosti realizoval už od detstva a jeho ambície trvajú až dodnes. Po úspešnom ukončení Stavebnej fakulty VŠT v Bratislave v roku 1975 dlhé roky pracoval ako architekt v Stavoprojekte Prešov. Od roku 2012 žije a pôsobí vo svojom rodnom meste. V jeho tvorbe doménou je krajinomaľba, ktorú zaznamenáva na svojich umeleckých obrazoch najradšej s tematikou nášho regiónu. Svojou tvorbou vyjadruje vlastný postoj, vnímanie a cítenie sveta v jeho dosahu.

Gabriela Madejová žije a tvorí vo Svidníku. Maľovaniu sa venuje vo voľnom čase. Jej najobľubenejšou technikou je maľba na plátno akrylovými farbami. Inšpiráciu nachádza v prírode a veciach každodenného života. Výtvarný prejav autorky charakterizuje realistické zobrazenie skutočnosti. Farby jej obrazov symbolicky zachytávajú poéziu tvárov a vôní prírody. V priestoroch POS je to jej prvá autorská výstava.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.