Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Samorasty a fotografie

Dátum: 06.11.2013
Autor: Podduklianske osvetové stredisko
Samorasty a fotografie
autorská výstava Michala Hudáka

POS vo Svidníku Vás srdečne pozýva na autorsku výstavu Mgr. Michala Hudáka, ktorá sa začína 6.11.2013 o 15:00 v priestoroch POS vo Svidníku.

Michal Hudák sa narodil 1. augusta v roku 1928. Pochádza z obce Čertižné. Po ukončení Národnej školy vo svojej obci, Gymnázia v Medzilaborciach a vojenskej služby pracoval pri obnove dedín Čertižné a Habura. Neskôr absolvoval Pedagogickú fakultu Slovenskej univerzity v Prešove. Svoje vzdelanie rozšíril v oblasti polytechnického vyučovania na pedagogickom inštitúte a týmto predmetom sa zaoberal aj v škole pri učení. Učil v Základnej škole v Bukovciach, v Stropkove a napokon v škole vo Svidníku, kde pôsobil až do roku 1990. Žije a tvorí tu dodnes.

Učiteľ Michal Hudák fotografuje už od malička. Postupom času svojím fotoobjektívom mapoval rozvoj Svidníka a regiónu a vypracoval sa na jedného z uznávaných slovenských fotografov, držiteľa preukazu Zväzu slovenských fotografov. Absolvoval množstvo školení fotografov, začal sa venovať umeleckej fotografií a postupne sa stal jedným z popredných účastníkov fotografických sympózií, kongresov a výstav s medzinárodnou účasťou. Má spolu už 15 ocenení a 50 pozdravných listov. Za svoj doteraz najväčší úspech považuje uverejnenie svojej umeleckej fotografie "Muž z Kopaníc" v katalógu vydaného Zväzom slovenských fotografov ku 29. svetovému kongresu FIAP, ktorého sa svojimi umeleckými fotografiami zúčastnili fotografi z celého sveta. Okrem toho rád cestuje a miluje prírodu. Precestoval 58 krajín, bol vo všetkých kútoch sveta okrem Austrálie. Najviac sa mu páčilo za polárnym kruhom, v čase, keď slnko nezapadlo a v noci mohol fotiť ako u nás podvečer.

Michal Hudák veľmi rád chodí do prírody, kde zbiera bylinky. A práve pri ich zbere nachádza aj rôzne tvary dreva a hneď má myšlienku ako ich upraví do rôznych podôb. Do lesa nechodí výlučne len kvôli samorastom, tie mu akosi automaticky padnú do oka. Najviac samorastov má z okolia Svidníka, no niekoľko kusov si priviezol aj spoza polárneho kruhu. Aj v súčasnosti, aj keď už má svoje roky, nezaháľa a svojim celoživotným záľubám sa venuje pravidelne. My, pánovi Michalovi Hudákovi prajeme veľa, veľa zdravia a tešíme sa na ďalšiu jeho výstavu.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.