Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

DEŇ ZEME 2021

GALÉRIA
Dátum: 21.04.2021
Autor: Podduklianske osvetové stredisko
DEŇ ZEME 2021

výchovno - vzdelávacie podujatie zamerané na ochranu životného prostredia

Deň Zeme si pripomíname od roku 1970 a iniciátorom jeho vyhlásenia bol environmentálny aktivista, senátor Spojených štátov z Wisconsinu, Gaylord Nelson. Deň Zeme vznikol ako reakcia na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia a jeho cieľom je pripomenutie si našej závislosti na cenných daroch, ktoré nám poskytuje Zem. Zemské zdroje nie sú nevyčerpateľné a je potrebné venovať sa otázkam životného prostredia a prostredníctvom spoločného celosvetového úsilia chrániť jej poklady pre budúce generácie ľudí a ostatných tvorov žijúcich na Zemi.

Práve Deň Zeme je tým dňom, počas ktorého veľmi silno vo verejnosti rezonuje téma odpadov. A práve odpady, predchádzanie ich vzniku a správne triedenie, to sú tie činnosti, ktorými každý z nás môže svojou troškou prispieť k ochrane životného prostredia.

Keďže epidemická situácia nám nedovoľuje v tomto roku uskutočniť hromadné podujatia, aspoň takou formou si priblížme podujatie uskutočnené v minulých rokoch.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.