Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Insitná tvorba

GALÉRIA SÚBOR
Dátum: 13.02.2022
Autor: Podduklianske osvetové stredisko
Insitná tvorba

jubilejná výstava

Miroslav Potoma - úžasný autor krásnych insitných dielok. Žije a tvorí v malebnej obci Stročín v okrese Svidník, kde ako školák navštevoval výtvarné krúžky a zúčastňoval sa rôznych výtvarných súťaží.  Krásy prírody svojho kraja prezentuje v krajinárskej tvorbe. Využíva na to rôzne výtvarné techniky ako kresbu, pastel, olejomaľbu aj linoryt. V posledných rokoch jeho výtvarné snaženie inklinuje hlavne k insitnému umeniu, kde oživuje spomienky na detstvo, dedinu, každodenný život v nej, ale aj čaro významných zvykov, tradícií a sviatkov. Maľuje na plátno, sololit, sklo a drevo.

Tvorba Miroslava Potomu je známa nielen doma,  ale aj v zahraničí. Umelecké diela insitného majstra oslovili aj krajanov žijúcich v USA, kde jeho obrázky zdobia titulné stránky krajanských časopisov. Svoju tvorbu okrem Slovenska vystavoval aj v Čechách, Poľsku, Nemecku, Srbsku a Francúzsku. Maľovanie je pre neho koníčkom, sviatkom a oddychom.

Miroslav Potoma ako aktívny výtvarník sa pravidelne zúčastňuje rôznych výstav a súťaží v neprofesionálnej tvorbe, z ktorých si odnáša množstvo ocenení. Jubilejná výstava výtvarných prác „Insitná tvorba“ potrvá od 24.2. – 25.3.2022 vo výstavných priestoroch POS vo Svidníku.

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
POTOMA pozvánka- (3) Veľkosť: 150.7 kB Formát: pdf Dátum: 14.2.2022

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.