Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

František Veselý /1938 - 2001/

GALÉRIA
Dátum: 07.02.2023
Autor: Podduklianske osvetové stredisko
František Veselý /1938 - 2001/

literárno-vedné interpretácie spoločensko-environmentálnych výziev umeleckej tvorby 

Dlhoročný spolupracovník Prešovskej univerzity s Podduklianskym osvetovým strediskom vo Svidníku, prof. Jaroslav Vencálek sa rozhodol priblížiť celoeurópskej verejnosti na príklade 75 vybraných umeleckých artefaktov akademického maliara Františka Veselého jeho vnímanie premien životného prostredia prostredníctvom publikácie "Spoločensko-environmentálne výzvy umeleckej tvorby Františka Veselého".

To isté realizuje taktiež aj na príklade náhodne vybraných výtvarných artefaktov tohto umelca formou putovnej výstavy v rôznych miestach Slovenskej republiky, Českej republiky a Poľska. Literárne a populárno-vedné interpretácie umeleckej tvorby Františka Veselého boli realizované na základe jeho vlastnej 45 rokov trvajúcej vysokoškolskej vedecko-pedagogickej praxe v odboroch geografia, demografia a politológia. Výstavu fotografii v POS vo Svidníku si záujemci môžu pozrieť od 17.2. do 13.3.2023.

F.Veselý

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.