Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Veľká noc v POS

GALÉRIA
Dátum: 06.03.2023
Autor: Podduklianske osvetové stredisko
Veľká noc v POS

výstava a  ukážky maľovania veľkonočných vajíčok spojená s predajom 

Veľká noc je najstarším a najvýznamnejším kresťanským sviatkom, ktorý pripadá tento rok na apríl a počas ktorého si pripomíname umučenie, smrť a vzkriesenie Ježiša Krista. Termín Veľkej noci nie je stály, každoročne sa mení. Veľkonočné sviatky trvajú dva dni – nedeľa a pondelok. Pred nimi je však pripravené obdobie začínajúce postom. Za pôstnymi nedeľami nasleduje Veľkonočný tichý týždeň do ktorého patrí: Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela Sobota, Veľkonočná nedeľa a pondelok. Hlavne Veľkonočný pondelok je spojený s rôznymi tradíciami a zvykmi, ako sú oblievačky, šibačky, maľovanie vajíčok a iné prekrásne tradície na ktoré nechceme zabudnúť a veľmi rady sa k nim vraciame.

            Pretože vajíčko obsahuje zárodok života, bolo v mnohých kultúrach symbolom plodnosti, života a vzkriesenia. V súvislosti s ľudovou tradíciou vznikol zvyk maľovať vajíčka.

Podduklianske osvetové stredisko realizuje 2. apríla 2023 od 13.00 - 18.00 výstavu a ukážky maľovania veľkonočných vajíčok spojenú s predajom v priestoroch POS vo Svidníku. Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 24.marca 2023

 Plagát_Veľká_noc_2023

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.