Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

BELOPOTOCKÉHO MIKULÁŠ 2023 - regionálne kolo

GALÉRIA SÚBOR
Dátum: 28.02.2023
Autor: Podduklianske osvetové stredisko
BELOPOTOCKÉHO MIKULÁŠ 2023 - regionálne kolo

Celoštátna postupová súťaž a prehliadka divadla dospelých

Dňa 19. marca 2023 organizuje Podduklianske osvetové stredisko vo Svidníku regionálne kolo celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky divadla dospelých s názvom Belopotockého Mikuláš. Súťaž je pomenovaná podľa jedného z najznámejších organizátorov kultúrneho života v čase národného obrodenia a zakladateľa prvého slovenského ochotníckeho divadla Gašpara Fejérpatakyho Belopotockého.
 
Hlavným cieľom súťaže je získavanie vedomostí, rozvíjanie zručností a umelecko-odborný rast neprofesionálnych divadelných kolektívov prostredníctvom poznávania, realizácie a prezentácie divadelnej tvorby. Víťazný kolektív alebo jednotlivec podujatia je každý rok navrhnutý na účinkovanie na najstaršom festivale neprofesionálneho divadla v Európe – na Scénickej žatve (zdroj: nocka.sk).
 
----------------------------------------------------------------------------
 
19.03.2023 sa v Divadelnej sále kultúrneho strediska v Stropkove predstavil Divadelný ochotnícky súbor ONDAVAN s dielom KAROLOVA TETA pod drobnohľadom odbornej poroty v zložení Mgr. Alžbeta Verešpejová, PhD., MgA. Marica Harčaríková a Mgr. Ľubica Bekéniová.
Porota rozhodla o postupe tohto súboru a my im držíme prsty na krajskom kole súťaže / KRAJSKÁ SCÉNICKÁ ŽATVA, ktoré sa uskutoční 28. - 30. apríla 2023 v Mestskom divadle v Levoči (organizátor: Podtatranské osvetové stredisko).
 
----------------------------------------------------------------------------
 

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
NOC-Belopotockeho-Mikulas-2023-propozicie Veľkosť: 299.2 kB Formát: pdf Dátum: 1.3.2023

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.