Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Aby sa tradície zachovávali

Dátum: 17.10.2017
Autor: Podduklianske osvetové stredisko
Aby sa tradície zachovávali
metodický seminár pre vedúcich detských folklórnych kolektívov

Dovoľujeme si Vás informovať o realizácii metodického seminára pre vedúcich detských folklórnych kolektívov, ktorý Podduklianske osvetové stredisko vo Svidníku organizuje v termíne 10. – 12.11.2017 v obci Roztoky v okrese Svidník.

Školenie je určené pre tanečných pedagógov, vedúcich, členov súborov a skupín, ktorí pracujú, alebo by v budúcnosti mali ambíciu pracovať s detskými kolektívmi, pre vedúcich krúžkov, vychovávateľov a záujemcov o túto činnosť. Seminár bude zameraný najmä na tvorbu detských choreografií a programov, metodiku výučby ľudového tanca a pod. Seminár má priniesť nielen teoretické vedomosti, ale predovšetkým praktické zručnosti, námety, rady a postupy súvisiace s tvorbou tanečných choreografií, metodikou nácviku, výučbou ľudového tanca, oboznámiť a zamerať sa napr. na tieto tematické bloky:

  • prvky regionálnej kultúry, zvykoslovie a ich využitie pri tvorbe choreografie, tanečné príležitosti, rodinné a kalendárne zvyky, čerpanie a spracovanie materiálu, detské hry, dramaturgia programového čísla a bloku, tanečná príprava detského interpreta, choreografické postupy, využívanie tanečných rekvizít. Program je stále otvorený, preto budeme radi, ak ho budete "spoluvytvárať" svojimi požiadavkami na témy, ktoré Vás zaujímajú.

Lektormi budú:

Ing. Vladimír Urban, choreograf a umelecký vedúci FS Železiar

Ing. Ladislav Bačinský, choreograf, folklórista a režisér scénických programov

Lenka Adzimová, choreografka, umelecká vedúca DFS Viganček (veľmi úspešný na celoslovenských prehliadkach)

Jaroslav Sučka, tanečný pedagóg DFS Makovička

poplatok za školenie: 0 eur (vrátane ubytovania a stravy)

uzávierka prihlášok: 03.11.2017

Projekt metodického semináru pre vedúcich detských folklórnych kolektívov z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.