Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Výtvarné spektrum 2022 - vyhodnotenie krajského kola

GALÉRIA SÚBOR
Dátum: 06.07.2022
Autor: Podduklianske osvetové stredisko
Výtvarné spektrum 2022 - vyhodnotenie krajského  kola

krajské kolo neprofesionálnej výtvarnej tvorby

Výtvarné spektrum 2022 - krajské kolo neprofesionálnej výtvarnej tvorby Prešovského samosprávneho  kraja prináša v tomto roku opätovne pestrosť autorského zastúpenia. V rámci súťaže hodnotila odborná porota na čele s predsedníčkou PhDr. Editou Vološčukovou, PhD. v tomto roku 139 výtvarných prác od 75 autorov. Odborná porota navrhla udeliť 15 cien a 12 čestných uznaní.

Z mladých autorov za okres Svidník porotu najviac upútali žiaci zo SPŠ vo Svidníku: Damián Rusnák svojou maľbou „Ja a moja sestra Sakura“ a Kristína Škurlová  experimentom „Pierka citov 1,2“ získali čestné uznania. Námetom a kvalitnou realizáciou maľby oslovil porotu aj Pavel Mochnacký, ktorý získal vo svojej kategórii za práce Icanáš a Domaša čestné uznanie. V insitnej tvorbe si čestné uznanie odniesol Miroslav Potoma, ktorý porotu prekvapil svojou  maľbou  Zima I. V oblasti kresby a grafiky si ceny odniesli mladí výtvarníci zo Stropkova: Nina Vašková za prácu Zmätok a Hana Vorobeľová za práce Rozpínanie a Izba.

Vernisáž výstavy spojená s odborným seminárom za účasti autorov a členov súťažnej poroty sa uskutočnila dňa 30.6.2022 v koncertnej sieni Vihorlatského múzea v Humennom.

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
VS_2022_PK_vyhodnotenie Veľkosť: 415.8 kB Formát: pdf Dátum: 6.7.2022
VS_2022_PK_vystavujuci_autori Veľkosť: 464.5 kB Formát: pdf Dátum: 6.7.2022

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.