Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Súď ma a skúšaj

Dátum: 09.02.2015
Autor: Podduklianske osvetové stredisko
Súď ma a skúšaj
autorská výstava Michala Fuliera

Výstava fotografií, ktorých autorom je Michal Fulier, prináša veľkoformátové čiernobiele portréty z projektu Súď ma a skúšaj, který sa prostredníctvom filmového dokumentu, knihy a fotografí zaoberá svedectvom rehoľných sestier, kzoté prežili exodus 50tych rokov v Československu a pre vernosť hodnotám, v ktoré uverili a ktoré žili, sa tak stali svedkami dejinných udalostí nášho národa. Výstava fotografií je podľa záujmu sprevádzaná projekciou filmového dokumentu Pilátova amnestia, prípadne aj zakúpením filmov Súď ma a skúšaj alebo Zdenka (film o posolstve a ovocí obety bl. Zdenky Schelingovej.

Michal Fulier (1981) vyštudoval stavebnú fakultu a filozofiu. Od roku 2006 sa venuje fotografii, grafickému dizajnu a pôsobí aj jako kameraman a asistent réžie dokumentárnych filmov. Spolupracuje so Slovenskou katolíckou charitou. Žije a tvorí v Bratislave.

Projekty a ocenenia:

International Photo Award 2010:

  • čestné uznanie za súbor Indonézia a cyklus: Cigáni medzi Cigánmi

International Photo Award 2011: čestné uznanie za fotografickú esej:

  • Spomienky na Barbarskú noc

4.ročník Európskeho Mesiaca fotografie:

  • společná výstava projektu s Matúšom Zajacom: Konfrontácie miest

HOmelles PEople - /Michal Fulier, Matúš zajac, Andrej Lojan, Laco Maďar /-projekt z prostredia Nocľahárne sv. Vincenta de Paul a Útulku sv. Lujzy. Miesta, ktoré vnášajú svetlo do života ľudí, ktorí sa už vlastným přičiněním alebo vplyvom rôznych životných situácií dostali na okraj společnosti.

Výstava potrvá od 20.2.2015 do 5.3.2015 v priestoroch POS Svidník.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.