Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

FILMFEST Hrádok 2019 - výsledky

Dátum: 06.03.2019
Autor: Podduklianske osvetové stredisko
FILMFEST Hrádok 2019 - výsledky
súťaž nekomerčných filmov - medzinárodný filmový festival

V piatok 22. februára 2019 v Dome kultúry v Liptovskom Hrádku primátor mesta Liptovský Hrádok Mgr. Branislav Tréger, PhD. a riaditeľka Liptovského kultúrneho strediska Mgr. art. Miroslava Palanová slávnostne otvorili 22. ročník medzinárodného filmového festivalu FILMFEST Hrádok 2019. Otvorenie festivalu bolo obohatené kultúrnym programom FS Majerán z Liptovského Hrádku.

Na podujatí, ktoré začínalo pred 22. rokmi pôvodne pod názvom Rodinné video - medzinárodná súťaž určená predovšetkým pre filmárov začiatočníkov mohli diváci v priebehu dvoch dní vidieť 59 filmárskych počinov od 33 jednotlivcov a 9 kolektívov. Porota v medzinárodnom zložení Mgr. art. Maksim Melnyk (Ukrajina), Mgr. art. Vladimíra Hradecká (Slovenská republika) a MgA. Karel Koula (Česká republika) to tento rok rozhodne nemala jednoduché. V rámci ôsmich blokov počas dvoch dní súťažných projekcií sa predstavili filmy z troch krajín, ktoré súťažili v súťažných skupinách:

  • filmári začiatočníci
  • mládež
  • pokročilí filmári
  • mojim mobilom

Náš okres úspešne reprezentovali Natália Krigovská a Denisa Belinová zo SPŠ Svidník, ktoré za film „STONED“ získali 3.miesto v súťažnej skupine mládež. Gratulujeme.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.