Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Cineama 2018 - Vyhodnotenie

Dátum: 28.03.2018
Autor: Podduklianske osvetové stredisko
Cineama 2018 - Vyhodnotenie
regionálna súťažná prehliadka amatérskej filmovej tvorby

Podduklianske osvetové stredisko vo Svidníku uskutočnilo regionálnu súťažnú prehliadku amatérskej filmovej tvorby CINEAMA 2018. Podujatie sa uskutočnilo 23. marca 2018 v priestoroch Podduklianskeho osvetového strediska vo Svidníku. Poslaním podujatia je verejná prezentácia amatérskej filmovej tvorby. Súťaž napomáha vyhľadávaniu talentovaných tvorcov a zároveň vytvára priestor na rozvoj umeleckej tvorivosti a technickej zdatnosti žiakov, mládeže i dospelých, na prezentáciu diel rôzneho tematického a žánrového zamerania, na porovnanie ich umeleckej a technickej úrovne.

V regionálnej súťažnej prehliadke amatérskej filmovej tvorby CINEAMA 2018 súťažilo 14 filmových diel od 9 autorov a spoluautorov.

Úroveň filmov na verejnej projekcií hodnotila odborná porota v zložení: RNDr. František Franko, PhD. – predseda poroty Ladislav Kiss. – člen poroty Stanislav Varga – člen poroty

V tomto roku chýbala účasť najmladších autorov patriacich do prvej skupiny t.j. súťažiaci do 16 rokov. Potešujúcim faktom, oproti minulému roku bolo, že skupina súťažiacich od 16 do 21 rokov v aktuálnom ročníku regionálnej súťaže neostala bez zastúpenia. Najviac autorov sa zúčastnilo v tretej vekovej kategórii - nad 21 rokov. Najúspešnejšími autormi sa stali filmári súťažiaci v kategórii hraných filmov. Zo všetkých filmov najviac zaujal hraný film “First Contact Station” autora Pavla Pilipa, ktorý bol okrem réžie filmu aj autorským tvorcom scénickej hudby filmu. Najlepšie filmy regionálnej súťaže boli odporučené na postup do krajského kola CINEAMA 2018. Po verejnej videoprojekcii filmov sa uskutočnila diskusia autorov a divákov s členmi poroty, ako nevyhnutná sprievodná časť každého podobného súťažného filmového podujatia. Všetkým oceneným autorom boli odovzdané diplomy a vecné ceny.

VÝSLEDKY:

SKUPINA II. - AUTORI DO 21 ROKOV

1.miesto-neudelené, 2.miesto-Martina Zakuťanská /za hraný film „Každý má svoje miesto“/, 3.miesto-Daniela Olijárová /za hraný film „Axis mundy“/

SKUPINA III. - AUTORI NAD 21 ROKOV

  1. miesto– Pavol Pilip / za hraný film „First Contact station“/ a za videoklip „Peet Beck-Kill a Noize“/
  2. miesto– Ján Halčík / za reportáž „Večné sľuby“/, Jozef Micenko / za dokument Makovicky divky“/
  3. miesto– Pavol Kocan / za reportáž „Hrnčarské dňi“/, Milan Gaľa / za dokument „Lemkovská vatra“/

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.