Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Výtvarné spektrum 2020 - výsledky

Dátum: 13.07.2020
Autor: Podduklianske osvetové stredisko
Výtvarné spektrum 2020 - výsledky
krajské kolo celoslovenskej postupovej súťaže neprofesionálnej výtvarnej tvorby Prešovského kraja

Výtvarné spektrum 2020 - krajské kolo celoslovenskej postupovej súťaže neprofesionálnej výtvarnej tvorby Prešovského kraja prináša v aktuálnom 57.ročníku opätovne pestrosť autorského zastúpenia. V rámci súťaže hodnotila odborná porota na čele s predsedníčkou PhDr. Editou Vološčukovou, PhD. v tomto roku 120 výtvarných prác od 65 autorov. Odborná porota odporučila vystaviť 63 diel od 40 autorov. Navrhla udeliť 13 cien a 7 čestných uznaní.

Z mladých autorov nášho regiónu porotu najviac upútal Jakub Berík zo SPŠ vo Svidníku, ktorý si za akryl „Dark face“ svojim osobitým rukopisom 3. miesto. Námetom a kvalitnou realizáciou linorytu oslovil porotu aj Radoslav Sahajda, ktorý získal vo svojej kategórii za prácu “Prvá vražda“ čestné uznanie. Taktiež za sadrový relief “Kostol sv. Kríža“ si čestné uznanie odniesla aj Patrícia Lešková zo SPŠ vo Svidníku. Pavel Mochnacký v cykle aktov za zaujímavo kombinovanú kresbu s maľbou a detail s plochou získal 1.miesto. V oblasti kresby a grafiky si 3.miesto odniesol aj Domicián Križanovský zo Stropkova za prácu „Vírus“. V insitnej tvorbe čestné uznanie získala Gabriela Madejová, ktorá porotu prekvapila hypnotizujúcou maľbou mesačného svitu „Skaliská“.

Vernisáž výstavy spojená s odborným seminárom za účasti členov súťažnej poroty sa uskutočnila dňa 2.7.2020 v koncertnej sieni Vihorlatského múzea v Humennom. Medzi úspešných autorov nášho regiónu, ktorí majú svoje práce vystavené patria aj Andrej Uram, Jaroslav Patlevič, Miroslav Potoma, Anton Kočiš, Natália Frandoferová, Nikola Varcholíková a Roman Popik.

výsledková listina

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.