Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Cineama 2018 - výsledky

Dátum: 16.04.2018
Autor: Podduklianske osvetové stredisko
Cineama 2018 - výsledky
výsledky krajskej súťažnej prehliadky amatérskej filmovej tvorby

Podduklianske osvetové stredisko vo Svidníku uskutočnilo v dňoch 6. – 7. 4. 2018 v priestoroch SNM - Múzea ukrajinskej kultúry vo Svidníku krajskú súťažnú prehliadku amatérskej filmovej tvorby CINEAMA 2018. Poslaním podujatia je verejná prezentácia amatérskej filmovej tvorby. Súťaž napomáha vyhľadávať talentovaných tvorcov a zároveň vytvára priestor na rozvoj umeleckej tvorivosti a technickej zdatnosti žiakov, mládeže i dospelých, na prezentáciu diel rôzneho tematického a žánrového zamerania, na porovnanie ich umeleckej a technickej úrovne. Súťaž z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
V krajskej súťažnej prehliadke amatérskej filmovej tvorby CINEAMA 2018 súťažilo 26 filmových diel od autorov a spoluautorov z Prešovského samosprávneho kraja. 26 filmových snímok predstavuje oproti minulým rokom znateľný nárast, ale hlavne generačné autorské omladenie je príjemným a nádejným konštatovaním. Rodové a druhové formy súťažných snímok - animovaný film, reportáž, experimentálny film, hraný film, videoklip, dokument, minútový film - svojím nerovnomerným zastúpením kopírujú prioritné záujmy tvorcov. Úroveň námetov, ako aj spracovanie samotných filmových diel opäť povýšilo kvalitu amatérskej filmovej tvorby v našom regióne.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.