Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Deň Zeme 2022

GALÉRIA
Dátum: 19.04.2022
Autor: Podduklianske osvetové stredisko
Deň Zeme 2022

výchovno-vzdelávacie podujatie zamerané na ochranu životného prostredia

V piatok 22. apríla si svet pripomenie Deň Zeme. Ekologicky motivovaný sviatok upozorňuje ľudí na vplyv ničenia životného prostredia a podnecuje k diskusii o možných riešeniach ako zabrániť znečisteniu. Je to príležitosť upriamiť pozornosť detí na našu planétu, prírodu a životné prostredie a ich ochranu. Deň Zeme si pripomíname od roku 1970 a iniciátorom jeho vyhlásenia bol environmentálny aktivista, senátor Spojených štátov z Wisconsinu, Gaylord Nelson. Deň Zeme vznikol ako reakcia na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia a jeho cieľom je pripomenutie si našej závislosti od cenných darov, ktoré nám poskytuje Zem a ktoré sú vyčerpateľné. 

Podduklianske osvetové stredisko vo Svidníku pripravi 22.apríla 2022 výchovno-vzdelávacie podujatie pre žiakov  ZŠ v Nižnom Mirošove. Program bude venovaný ochrane životného prostredia a našej Zemi. Žiaci si vypočujú zaujímavé prednášky na tému: „Svetelné znečistenie“ s premietnutím filmu „Hľadáme tmu“ a „ Voda – dôležitosť a význam vody“ zároveň  vyčistime areál školy,  okolie autobusovej zastávky, obecného úradu, vyčistime okolie potokov v obci.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.