Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Mládež spieva 2019 - výsledky

Dátum: 12.04.2019
Autor: Podduklianske osvetové stredisko
Mládež spieva 2019 - výsledky
krajská súťažná prehliadka detských speváckych zborov

Vranov nad Topľou ožil zborovým spevom. Už po sedemnásty krát Hornozemplínske osvetové stredisko vo Vranove nad Topľou zorganizovalo krajskú postupovú súťaž a prehliadku speváckych zborov Mládež spieva.

Podujatie sa uskutočnilo s finančným príspevkom fondu na podporu umenia v stredu 10. apríla 2019 v Mestskom dome kultúry vo Vranove nad Topľou. Hlavnou časťou podujatia boli súťažné vystúpenia speváckych zborov. V rámci súťaže sa predstavili tri spevácke zbory zo Svidníka, Humenného a Vranova nad Topľou. Ich výkony hodnotila odborná porota v zložení Mgr. Oľga Varinská, Mgr. Tatiana Švajková a Mgr. Ľubomír Varinský.

Porota rozhodla zborom udeliť ceny takto: Dievčenskému speváckemu zboru Ozvena z Vranova nad Topľou zlaté pásmo s priamym postupom do celoštátneho kola súťaže, Detskému speváckemu zboru Lienka z Humenného udelila zlaté pásmo s návrhom na postup a Detskému speváckemu zboru Amaryllis zo Svidníka zlaté pásmo.

Porota skonštatovala, že súťaž bola na veľmi vysokej úrovni. Podľa ich hodnotenia jednotlivé spevácke zbory prezentovali pestrú dramaturgiu. Výber skladieb bol zvládnutý na výbornú s perspektívou rastu hlasového prejavu. Veľmi dobrá úroveň hlasového prejavu a intonačnej čistoty a predovšetkým bezprostredné prežívanie hudby svedčí o dobrom vedení spevákov zo strany ich zbormajstrov. Zároveň pochválila presvedčivé dirigentské výkony. Vysoko vyzdvihla kvality jednotlivých speváckych zborov, o čom svedčí aj to, že sa všetky 3 súťažné spevácke zbory umiestnili v zlatom pásme.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.