Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

MONOTYPIA

GALÉRIA
Dátum: 11.05.2023
Autor: Podduklianske osvetové stredisko
MONOTYPIA

workshop pre neprofesionálnych výtvarníkov

Podduklianske osvetové stredisko Vás pozýva na workshop „MONOTYPIA“ s lektorom Mgr. Art Tomášom Olijárom, dňa 18.5.2023 od 16.00 hod. do 20.00 hod. v priestoroch POS vo Svidníku.

MONOTYPIA je jednoduchá, rýchla, experimentálna a efektná grafická technika. Je to grafická technika na rozhraní maľby a grafiky. Maľby preto, lebo používame maliarske techniky a grafiky preto, lebo hotovú maľbu otláčame. Využitie tejto techniky je obrovské. Táto technika patrí medzi techniky tlače. Výtvarné techniky vznikajú odtláčaním farby štetcom, odtláčaním farby z prírodného materiálu, odtláčaním upravovaných foriem až po klasické techniky. Techniky tlače sú rozdelené podľa toho, ako vzniká odtlačok, ako sa pripravuje forma na odtláčanie. Pri technike tlače používame tlačiarenskú farbu, alebo hustú temperovú farbu. Úplne jednoducho a ľahko si pomocou tejto techniky môžeme vyrobiť perfektné abstraktné obrazy do bytu, prípadne odekorovať kopec papierov, ktoré potom môžeme ďalej používať na rôznu kreatívnu tvorbu.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

 

 

BATI_KO_VA_NIE_(1)

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.