Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Wystava fotografii i malarstwa

Dátum: 27.08.2013
Autor: Podduklianske osvetové stredisko
Wystava fotografii i malarstwa
vernisáž a výstavy fotografky Marii Kepy a výtvarníčky Malgorzaty Patronik

Podduklianske osvetové stredisko vo Svidníku Vás pozýva na vernisáž a výstavy fotografky Marii Kepy a výtvarníčky Malgorzaty Patronik dňa 4.9.2013 (streda) o 17:00 hod.

Malgorsata Patronik

Malgorsata Patronik sa narodila v roku 1959 v Sanoku. Jej koníčkom a vášňou je maľba obrazov. Obrazy maľuje olejovými farbami a suchým pastelom: najradšej prírodu, architektúru a kvety. V dielach často používa svoje vlastné kompozície a fotografie. Je tiež ikonopiskou – ikony píše podľa starých receptov - žĺtkovou temperou. Dobrodružstvo s maľovaním sa začalo v roku 2007, v Sanockom úrade výstav umeleckých diel na maliarskych dielňach. Od roku 2008 je členkou klubu „Plastyka“ v kultúrnom dome „Puchatek“ v Sanoku. Je študentkou štvrtého ročníka Univerzity tretieho veku v Sanoku, smer plastika. Zúčastnila sa na kolektívnych výstavách, súťažiach a prieskumoch, maliarskych medzinárodných plenérov v Poľsku a na Slovensku, na poplenérových výstavach študentov odboru plastiky v Sanoku a na výstavach učňov Z.Twardowskiego. Indivduálne výstavy Malgorsata Patronik realizovala v umeleckej galérií „Puchatek“ v Sanoku,v galérií „Pasáž“ v Iwoniczi Zdroju, v galérií Domu kultúry „Sokol“ v Stryzowe. Jej práce nájdeme aj v súkromných zbierkach v Poľsku, na Slovensku, v Nemecku, vo Francúzsku, v USA, v Japonsku a v Rakúsku.

Maria Kepa

Maria Kepa? Žije v Sanoku, absolventka PSKOiB v Krosne smer choreografia. Pôsobí ako animátorka v Dome kultúry Puchatek v Sanoku, kde okrem vykonávaniu pracovných činností je organizátorkou medzinárodných plenérov maľby a fotografických umelcov partnerských miest Sanoku. Od roku 2004 je aktívnou účastníčkou v klube fotografov v Sanoku, s korým sa zúčastnila deviatich výstav: Portrét, Dojmy, Znakčloveka-sled človeka, Fragmenty, Krajinoobrazy, Všade okolo mňa-okolo nás, Sezóna, Pamäť, Voda? nie voda.

Zúčastnila sa Podkarpatských stretnutí fotografov v Rzeszowe a viac ako tuctu maliarsko- fotografických plenérov v Sanoku, Iwoniczu Zdroju, Bobrci, na Slovensku ( v Humennom, Rokytove, Mikovej, Košiciach) a na Ukrajine ( v Nelipine, v Záporoží).

Pár fotiek autorky výstavy sa objavili i v kultúrnom časopise pre mládež „Lupa“ v Sanoku.

Fotografovanie je jej koníčkom. Obrovskú radosť má z fotografovania prírody a fotoaparát jej umožňuje odpočinok, relaxáciu a možnosť kreatívneho trávenia voľného času.

Pobyt pri vode a sledovanie jej toku vníma veľmi emocionálne a chcela by každú takúto chvíľu zachytiť fotoaparátom. Ak sa jej podarí trošku pohnúť citlivosťou a emóciami divákov, stojí to za to sledovať svet skrz objektív.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.