Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Výber z tvorby - Jozef Horkavý a Jaromír Hybeľ

Dátum: 10.07.2020
Autor: Podduklianske osvetové stredisko
Výber z tvorby - Jozef Horkavý a Jaromír Hybeľ
autorská výstava

Pozývame Vás na autorskú výstavu Jozefa Horkavého a Jaromíra Hybeľa pod názvom „Výber z tvorby“, ktorú si môžete pozrieť od 15.7.2020 do 15.8.2020 vo výstavných priestoroch POS vo Svidníku.

Jozef Horkavý

Bezprostredný kontakt s prírodou je pre súčasného človeka nesporne silným zážitkom a veľkou inšpiráciou. O to viac, keď tieto stretnutia sú znásobené profesionálnym poznaním a každodennou prácou. Jozef Horkavý, rodák z Kečkoviec, vášnivý poľovník ich prežíva aj prostredníctvom emócií. Tie potom ústia do výtvarnej tvorby, ktorej výsledkom sú obrazy s krajinnými motívmi. V súčasnosti žije a tvorí vo Svidníku.

Jaromír Hybeľ

Rodený Stropkovčan Jaromír Hybeľ svoje sklony k výtvarnej činnosti realizoval už od detstva a jeho ambície trvajú až dodnes. Stredobodom záujmu a inšpiratívnym zdrojom maliara Jaroslava Hybeľa je predovšetkým blízky svet, prostredie, ktoré ho obklopuje. Nevyhýba sa ani mestu. Sú to predovšetkým pohľady do mestského interiéru, kde objavuje intímne zákutia, zaujímavé priehľady na fasádu stavebného objektu cez dekoratívne stvárnené kmene a konáre stromov. Žije a tvorí v Stropkove.

Veríme, že aj táto výstava zaujme našich návštevníkov a zároveň bude spestrením kultúrneho živote v našom meste.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.