Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Maľba

Dátum: 23.11.2017
Autor: Podduklianske osvetové stredisko
Maľba
vernisáž výstavy Magdalény Wyzykowskej-Figury a Jerzy Figuru

Magdalena Wyzykowska-Figura

Narodila sa 24.4.1958 v Jasoňove, v Poľsku. Vyštudovala Inštitút umenia pedagogickej akadémie v Krakove. Žije, pracuje a tvorí v Krosne Neustále sa zdokonaľuje vo svojej práci prostredníctvom individuálnej tvorby - výstavy, plenéry a sympózia. Mnoho rokov pracuje na originálnom technologickom riešení-olejomaľbe na zamate. Jej obrazy vznikajú na princípe presvitania z čierneho zamatu. Magdalena Wyzykowska-Figura vystavovala na 112 spoločných výstavách doma i v zahraničí. Od roku 1988 mala 32 samostatných výstav. Zúčastnila sa vyše 50 medzinárodných plenérov v Poľsku, na Slovensku a v Maďarsku.

Jerzy Figura

Narodil sa v roku 1957 v Nowej Soli, v Poľsku. Maľuje už niekoľko rokov. Maliarstvo je jeho koníčkom. Témou jeho prác je krajina a architektúra Beskýd a miest pohraničia. Pracuje olejom, akrylom a akvarelom. Vystavoval už na mnohých spoločných výstavách doma i v zahraničí. Jeho práce sa nachádzajú v súkromných zbierkach a galériách organizátorov maliarskych plenérov a sympózií. V priestoroch Podduklianskeho osvetového strediska spolu s manželkou vystavujú po prvýkrát. Ich výstava potrvá do 13. decembra 2017.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.