Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Mládež spieva 2016

Dátum: 29.01.2016
Autor: Podduklianske osvetové stredisko
Mládež spieva 2016
postupová súťaž a prehliadka mládežníckych speváckych zborov

V dňoch 19. - 21. mája 2016 sa v Rimavskej Sobote uskutoční 47. ročník celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky mládežníckych speváckych zborov Mládež spieva 2016.

Súťaže sa môžu zúčastniť mládežnícke spevácke zbory s členmi, ktorí v roku konania súťaže dosiahnu vek 15 – 19 rokov, pričom je možná tolerancia porušenia horného vekového limitu max. u 20% členov (najviac do veku 22 rokov).

Ďalšou podmienkou je nacvičenie povinnej skladby. Poradný zbor pre zborový spev pri NOC určil ako povinnú skladbu pre miešané mládežnícke zbory skladbu Zdenka Mikulu Do dvorečka, do dvora a pre dievčenské zbory stanovil skladby Zahrajte, muzikanti a Za Gbelama na kopci, z ktorých si zbory môžu vybrať obe alebo len jednu skladbu.

Okrem mládežníckych zborov môžu byť účastníkmi krajských prehliadok aj detské zbory. Tie však vystúpia nesúťažne a ich dirigenti sa môžu zúčastniť rozborového a hodnotiaceho seminára, na ktorom im odborná porota poradí, v čom sa zlepšiť. Krajské kolo sa uskutoční 7. apríla 2016 vo Vranove nad Topľou.

Na krajskú súťaž postupuje jeden zbor na základe návrhu a odporúčania Podduklianskeho osvetového strediska. Prihlásiť sa môžete do 11. marca 2016 na pos-zuc1@svitel.sk.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.