Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Tradičné remeslá na Šariši

Dátum: 22.09.2017
Autor: Podduklianske osvetové stredisko
Tradičné remeslá na Šariši
workshop pre dospelých a študentov

Workshop - tradičné remeslá na Šariši bude zamerané na tkanie na krosnách a umelecké kovačstvo. Tvorivé dielne sú určené pre dospelých účastníkov, ale tieto techniky predstavíme aj žiakom a študentom našich škôl. tvorivé stretnutie sa uskutoční 22.-24. septembra 2017 v priestoroch POS vo Svidníku.

Po realizácii:

Workshop zameraný na tkanie na krosnách a kováčstvo, oslovil nie len účastníkov tvorivých dielni, ale aj mladú generáciu, žiakov a študentov našich škôl, tiež širokú verejnosť .Pod odborným vedením skúsených lektorov si po teoretickej a praktickej ukážke mohol každý účastník vyskúšať obe techniky a vyrobiť si vlastný výrobok. Pre mladých návštevníkov to bola úplne nová skúsenosť, pozorovali tieto ukážky s veľkým záujmom. Pre dospelých návštevníkov to bolo oživenie spomienok, a vlastnoručne zhotovené výrobky len umocnili fakt, že to nebol premárnený voľný čas. Niektorí účastníci vyslovili myšlienku, že v budúcom roku by chceli v v týchto aktivitách pokračovaˇa zdokonaliť sa. Ide o tkanie na krosnách, Teší nás tiež skutočnosť, že jeden z účastníkov si \"oprášil\" prácu kováča a v tejto aktivite sa rozhodol popračovať aj v budúcnosti.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.