Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Moje svety

Dátum: 22.02.2016
Autor: Podduklianske osvetové stredisko
Moje svety
autorská výstava Lucie Vicovej

Lucia Vicová sa narodila v roku 1967 v Košiciach. Žije v Prešove. Vyštudovala na Strednej škole umeleckého priemyslu v Košiciach odbor propagačná grafika (1982 -1986). Pracovala v Divadle Jonáša Záborského v Prešove ako návrhárka kulís a rekvizít. Spolupracovala s divadlom Romathan v Košiciach, pre redakciu časopisu Romano Lil vytvárala ilustrácie k rómskej poézii. Taktiež ilustrovala knihu etnografa Jána Lazoríka „Naša stara dzedzina“ , pre Lesoochranárske združenie VLK vytvorila viacero plagátov a titulných obalov na knihy. V súčasnosti oceňujú jej umelecké a ľudské kvality v Centre sociálnych služieb, kde pôsobí ako ergoterapeutka.

Maľuje trilkujúcich vtáčikov, okaté motýle a sovy, zlaté rybky, ale aj krajiny s morským príbojom, krajiny nostalgické, s jesennými holými vetvami stromov. Toto sú impulzy, ktoré autorka vysiela o vonkajšom, ale aj o svojom imaginárnom svete, ktorý ju oslovuje. Jej dielka sú inšpirované insitnou tvorbou, lyrizmom, symbolistami, sú úprimné a čisté, bez špekulácie, oslobodené od zbytočných detailov, inklinujúce k dekoratívnosti. Výstavu obrazov Lucie Vicovej si môžete pozrieť vo výstavných priestoroch v POS od 21.3 – 14.4.2016.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.