Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Výtvarné spektrum 2015

Dátum: 26.01.2015
Autor: Podduklianske osvetové stredisko
Výtvarné spektrum 2015
výtvarná súťaž pre neprofesionálnych výtvarníkov

Okresná postupová súťaž neprofesionálnej výtvarnej tvorby Výtvarné spektrum je určená pre mládež (od 15 rokov) a dospelých. Súťaž nie je žánrovo ani tematicky vymedzená. Podporuje rozvoj záujmovej umeleckej činnosti občanov – výtvarnej tvorby v celej jej žánrovej rozmanitosti: v kresbe, grafike, maľbe, kombinovanej technike, plastike (drevo, kameň, kov a pod.), úžitkovej tvorbe (šperk, keramika, textil) a v prácach intermediálneho charakteru (fotografický záznam akčného umenia, land-artu a pod.), počítačovej grafike. Súťaž osobitne sleduje a podporuje tvorbu insitných výtvarníkov.

Súťaž je založená na dobrovoľnej činnosti jednotlivcov alebo členov združení, klubov, spolkov amatérskych výtvarníkov v Prešovskom kraji. Napomáha rozvíjať ich záujmy a talent v oblasti výtvarnej tvorby, neustále vyhľadávať, podporovať nové výrazné talenty z radov mládeže a dospelých. Vytvára priestor na hodnotenie a prezentáciu tvorby.

Kategorizácia účastníkov súťaže:

Súťaž je určená neprofesionálnym výtvarníkom od 15 rokov. Môžu sa na nej zúčastniť neprofesionálni výtvarníci, , jednotlivci alebo členovia združení (spolkov, klubov) amatérskych výtvarníkov so svojimi výtvarnými prácami, resp. kolekciou výtvarných prác (3-5 prác od jedného autora). Autori sa zaraďujú do troch súťažných kategórií podľa veku (A, B, C). Osobitnú štvrtú kategóriu D tvoria autori nad 15 rokov (výtvarne neškolení) so špecifickým výtvarným prejavom – insitné umenie, art brutt, naivné umenie, umenie outsiderov a pod.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.