Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Výber z tvorby

GALÉRIA SÚBOR
Dátum: 14.01.2022
Autor: Podduklianske osvetové stredisko
Výber z tvorby

výstava

Alexandra Pradidová k výtvarnej tvorbe mala vždy blízko. Jej hlavným predmetom záujmu bola kresba. Po základnej školy sa rozhodla študovať Propagačnú grafiku na vtedy ešte Strednej priemyselnej vo Svidníku. Štúdium skončila v roku 2019 a v tom istom roku nastúpila do prvého ročníka na Akadémiu umení v Banskej Bystrici, na fakultu výtvarných umení. Tentokrát sa rozhodla študovať maľbu a venuje sa jej dodnes.

V prvých rokoch dominuje klasická maľba, ktorú by sme mohli charakterizovať dvoma slovami - polytematická a expresívna. Rieši v nej predovšetkým koncept vnútorného prežívania jedinca a naratívne opisuje vlastné skúsenosti. Zároveň je žánrovo bohatá a mnohovrstvová. Rozpätie jej záujmu je široké a siaha od zátišia, figurálnej kresby, kópií starých majstrov, portrétov až po figurálne kompozície a krajinky.

Zatiaľ najvýznamnejšia etapa jej tvorby vyústila do série autoportrétov, v ktorých skúma  samú seba ako umelca a hľadá svoju najadekvátnejšiu polohu. Chce byť úprimná, pravdivá a zároveň originálna. Výstava Alexandry Pradidovej pod názvom „Výber z tvorby“ vo výstavných priestoroch v POS vo Svidníku sprístupnená od 21.1. – 20.2.2022.

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Pradidová_Alexandra - pozvánka Veľkosť: 114.5 kB Formát: pdf Dátum: 14.1.2022

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.