Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

DEDINSKÉ ZVYKY - stretnutie č.1

Dátum: 03.03.2020
Autor: Podduklianske osvetové stredisko
DEDINSKÉ ZVYKY - stretnutie č.1
cyklus vzdelávania

Srdečne pozývame na cyklus vzdelávania “Dedinské zvyky”, ktorého zámerom je metodicky usmerniť vedúcich/členov folklórnych kolektívov pri aplikovaní poznatkov a vedomostí získaných v cykloch metodických stretnutí realizovaných v predchádzajúcich 3 rokoch našou organizáciou. Praktickej časti predchádza teoretická časť, v ktorej sa účastníci oboznámia s piesňovým, hudobným a tanečným materiálom konkrétnej obce.

Budeme realizovať 5 jednodňových stretnutí, počas ktorých spoločne spracujeme 5 zvykov/obradov (rodinného cyklu, kalendárneho cyklu) do scénickej podoby. Pripravia si ich folklórne skupiny a navštívime ich u nich v obci. Budú to ŽSS Svidníčanka zo Svidníka, UK Okruhľan z Okrúhleho, FSk Olšavčan z Nižnej Olšavy, FSK Olšavan z Vyšnej Olšavy a FSk Oľšavčanka z Oľšavky.

Prvé stretnutie sa uskutoční 7. marca 2020 v tanečnej sále FS Makovica vo Svidníku. Ženská spevácka skupina Svidníčanka si pripravila zvyky na krstiny a lektorom bude bývalý vysokoškolský pedagóg, kultúrno-osvetový pracovník, lektor, choreograf, scenárista a režisér folklórnych scénických programov, výskumník – zberateľ v odbore tradičnej ľudovej kultúry Ing. Ladislav Bačinský.

Časový harmonogram:
9.15 h – 9.30 h: registrácia

9.30 h – 12.00 h: 1. časť vzdelávania

12.00 – 12.30 h: prestávka na občerstvenie

12.30 – 14.30 h : 2. časť vzdelávania

Počet účastníkov je obmedzený, prihlásiť sa môžete do 26. februára 2020 (mailom pos-zuc2@svitel.sk, telefonicky 0908 310 665).

Podujatie sa realizuje v rámci projektu “Vzdelávanie v neprofesionálnom umení a astronómii”, ktoré realizuje Podduklianske osvetové stredisko vo Svidníku. Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.