Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

NTM - Bezpečne v manželstve

Dátum: 08.02.2021
Autor: EWORKS.sk
NTM - Bezpečne v manželstve

Národný týždeň manželstva sa koná od 8. do 14. februára 2021. Je to celosvetová kampaň na podporu manželstva, ktorá prebieha v týždni osláv sv. Valentína

Hoci si to možno neuvedomujeme, v živote sa rozhodujeme tak, aby sme sa vyhli ohrozeniu a cítili bezpečne. A celkom prirodzene a podvedome sa túžime cítiť bezpečne aj v manželstve. Už keď si pri sobáši sľubujeme “neopustím ťa ani v šťastí ani v nešťastí, ale budem ťa milovať, starať sa o teba a vážiť si ťa”, vyjadrujeme túto túžbu a tiež odhodlanie prispieť k tomu, aby to naše manželstvo bolo bezpečným miestom. No sobášom to len začína a my často drobnými rozhodnutiami tvoríme v našej rodine viac či menej bezpečné prostredie. Niekedy možno nevedomky náš vzťah ohrozujeme. Kritikou, nespokojnosťou, egoizmom alebo “len” ľahostajnosťou sa dostávame do nebezpečných vôd… Vtedy je dobré siahnuť po záchrannom kolese – a to môže mať rôznu podobu. Môže to znamenať rozhodnúť sa byť vďačný za svojho partnera a všetko, čo pre mňa robí; môže to znamenať premýšľať nad tým, čo by ho potešilo a urobiť to preňho; niekedy to môže znamenať vedome sa rozhodnúť pestovať priateľstvo; inokedy uznať, že som to pokazil a požiadať o odpustenie… V manželstve nemusíme byť dokonalí, aby mohlo byť bezpečným miestom… A keď sa cítime v bezpečí, otvárame svoje srdcia a dochádza k blízkosti, po ktorej tak túžime!

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.