Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Maľovanie veľkonočných vajíčok 2020 - súťaž zrušená

Dátum: 06.03.2020
Autor: Podduklianske osvetové stredisko
Maľovanie veľkonočných vajíčok 2020 - súťaž zrušená
z dôvodu odporúčaní MV SR o zrušení všetkých verejných podujatí v rámci preventívnych opatrení na zamedzenie šírenia nového koronavírusu

Od dávnych čias je vajíčko pohanským znakom, ktorým vítali jar počas rôznych rituálnych obradov a zdobenie vajíčok prešlo zaujímavým vývojom. Práve ten môžeme vidieť každoročné na regionálnej súťaži, akou je Maľovanie veľkonočných vajíčok tradičnou a netradičnou technikou.

Prešovský samosprávny kraj, Podduklianske osvetové stredisko vo Svidníku, Obec Nižná Olšava, OO ÚŽS v Stropkove a ZO ÚŽS v Nižnej Olšave uskutočnia 23. ročník regionálnej súťaže v maľovaní veľkonočných vajíčok dňa 29. marca 2020 o 15:00 hod. v spoločenskej sále KD v Nižnej Olšave.

Každý súťažiaci donesie so sebou zaujímavo naaranžovaný košík, vajíčka, ktoré bude zdobiť naživo počas súťaže (čo bude mať významný vplyv pri hodnotení poroty). Počas výstavy je možný predaj vajíčok.

Každý súťažiaci môže súťažiť len v jednej kategórii! (tradičná alebo netradičná technika). Súťažná kolekcia sa nevracia autorom, bude slúžiť za účelom propagácie remeselnej tvorby v obci.

Záujemci o účasť v súťaži hláste sa osobne v POS vo Svidníku, na č. t. 75 21068, alebo e-mailom: pos-msv@svitel.sk v termíne do 20. marca 2020

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.