Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

VÝTVARNÉ SPEKTRUM 2023 - informácie

SÚBOR
Dátum: 06.04.2023
Autor: Podduklianske osvetové stredisko
VÝTVARNÉ SPEKTRUM 2023 - informácie

Informácie o súťaži + propozície 

Regionálna postupová súťaž neprofesionálnej výtvarnej tvorby VÝTVARNÉ SPEKTRUM je jedinečným podujatím, ktoré poskytuje amatérskym výtvarníkom priestor na prezentáciu a vzájomnú konfrontáciu výsledkov vlastnej výtvarnej tvorby. Výtvarné spektrum ako vrcholné podujatie svojho druhu na Slovensku podporuje rozvoj neprofesionálnej výtvarnej tvorby v celej jej žánrovej rozmanitosti – v kresbe, grafike, maľbe, plastike, úžitkovej tvorbe, ale neobchádza ani práce intermediálneho charakteru. Vyhľadáva a podporuje nové výrazné talenty. Pomocou sprievodných podujatí a odborných seminárov podporuje ďalšie vzdelávanie amatérskych výtvarníkov a metodických pracovníkov. Od svojho vzniku sa v rámci Výtvarného spektra prezentovalo mnoho výtvarníkov, pre ktorých sa súťaž stala odrazovým mostíkom ku kariére profesionálneho umelca.
 
* V regionálnej súťaži bude hodnotený okres Svidník a okres Stropkov samostatne. Súťaž je postupová a určená pre mládež (od 15 rokov) a dospelých.
 
*Ocenené práce postupujú na krajskú súťaž neprofesionálnej výtvarnej tvorby Výtvarné spektrum 2023 do Humenného.
 
* Do regionálneho kola súťaže sa prihlasuje vyplnením elektronického formulára na stránke Národného osvetové centra: https://www.nocka.sk/chcemsaprihlasit.
 
Súťažné práce sa doručujú za okres Svidník v POS vo Svidníku, Sov. hrdinov 160/74 (p. Katarína Grúsová) 
a okres Stropkov v budove Kultúrneho strediska, Nový riadok 1 v kancelárii OŠK č. dv. 41 ( Bc. Anežka Madzinová) 
v termíne do 3. 5. 2023.

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Propozície_regionálne_Výtvarné_spektrum_2023 - Veľkosť: 832 kB Formát: doc Dátum: 6.4.2023

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.