Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Výtvarné spektrum 2020 - vyhodnotenie

Dátum: 14.09.2020
Autor: Podduklianske osvetové stredisko
Výtvarné spektrum 2020 - vyhodnotenie
57. ročníka celoštátnej súťaže Výtvarné spektrum 2020.

Vo výstavných priestoroch Dubnického kaštieľa sa 11.septembra 2020 stretli neprofesionálni výtvarníci pri príležitosti 57. ročníka celoštátnej postupovej súťaže Výtvarné spektrum 2020. Výtvarná tvorba Spektra našla v Dubnici nad Váhom svoje miesto v celej svojej rozmanitosti: v kresbe, grafike, maľbe, plastike, úžitkovej a insitnej tvorbe. Do súťaže postúpilo 349 diel od 194 autorov z celého Slovenska. Odborná porota na čele s jej predsedom prof. PaedDr. Jaroslavom Uhelom, ArtD. v Dubnici nad Váhom odporučila vystaviť 143 diel od 101 autorov. Navrhla udeliť 1 hlavnú cenu, 12 cien bez určenia poradia a 22 čestných uznaní.

Najmä vďaka úsiliu organizátorov a profesionálnych odborníkov v porote na všetkých úrovniach, aj tohtoročná súťažná prehliadka má ambíciu predstaviť kvalitné diela a hľadať nové talenty. A to bolo zmyslom tohto podujatia v minulosti, dnes a bude aj v budúcnosti. Náš okres úspešne reprezentoval Ing .arch. Pavel Mochnacký, ktorý za svoje diela „Akty I.-IV.“ získal čestné uznanie. Výstavu neprofesionálnej výtvarnej tvorby má verejnosť možnosť obdivovať od 11.9.- 4.10.2020 v Dubnickom kaštieli, ktorý sa nateraz stal miestom pozoruhodných stretnutí, na ktorých je úprimne odprezentované tvorivé úsilie mnohých, ktorí svoj život, hoci rozmanitým spôsobom, spojili s výtvarnou tvorbou.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.