Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

PREČO SOM NA SVETE RÁD/RADA

Dátum: 02.09.2014
Autor: Podduklianske osvetové stredisko
PREČO SOM NA SVETE RÁD/RADA
celoštátna putovná výstava s protidrogovým zameraním

História projektu sa začala v Bratislave v roku 1994, keď vznikla prvá myšlienka realizovať projekt takéhoto zamerania. V roku 2014 sa uskutočňuje jubilejný dvadsiaty ročník. Viac ako 21 635 autorov, slovenských a zahraničných chlapcov a dievčat vo veku od 14 do 18 rokov, v histórii projektu v národných kolách súťaže vyjadrilo prostredníctvom výtvarnej výpovede svoj postoj k drogám a k závislosti. Do súťaže sa aktívne zapojili mladí ľudia z Fínska, Talianska, Uzbekistanu, Tadžikistanu, Nórska, Poľska a Malty. Dôležitým partnerom slovenskej časti projektu je už po jedenásty rok Národná rada Slovenskej republiky, na pôde ktorej sa koná vyhlásenie výsledkov a slávnostná vernisaž výstavy za účasti ocenených autorov a ďalších významných hostí. Týmto jubilejným ročníkom sa završuje dvadsaťročná história existencie projektu.

Výstava je sprístupnená od 2. septembra do 26. septembra 2014 od 8.00 - 15.00 h vo výstavných priestoroch POS vo Svidníku. Počas výstavy sa budú konať spievodné podujatia: prednášky, besedy, tvorivé dielne.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.