Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Energetický deň v Prešovskom kraji 2014

Dátum: 25.06.2014
Autor: Podduklianske osvetové stredisko
Energetický deň v Prešovskom kraji 2014
Energetický deň v Prešovskom kraji 2014

Prešovský samosprávny kraj sa už po tretíkrát zapojí do Európskeho týždňa udržateľnej energie, prostredníctvom Energetického dňa v Prešovskom kraji 2014. Energetický deň v Prešovskom kraji 2014, bude aj v tomto roku prebiehať v priestoroch Úradu Prešovského samosprávneho kraja, na stredných školách, v kultúrnych a sociálnych zariadeniach v pôsobnosti PSK.

Energetický deň na Úrade PSK sa uskutoční v stredu 25. júna. Pre odbornú i laickú verejnosť je pripravený zaujímavý program, ktorý ponúkne návštevníkom množstvo aktivít, prezentácií a súťaží. Návštevníci môžu vyskúšať jazdu na elektrických bicykloch, vyrábať elektrinu pedálovaním, zistiť aké je napätie v ovocí, zmerať si svoj postreh, sledovať ukážky nabíjania elektromobilu, elektrické roboty v akcii a iné. Rovnako môžu využiť bezplatné energetické poradenstvo ŽIŤ ENERGIOU so špecialistami Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry (SIEA). Viac informácií o programe nájdete na web stránke Prešovského samosprávneho kraja.

Európsky týždeň udržateľnej energie (EUSEW) je od roku 2005 najväčším európskym fórom, ktoré sa zaoberá témou budúcnosti obnoviteľných zdrojov energií a riešeniami na znižovanie energetickej náročnosti. Vytvára priestor pre stretnutie a komunikáciu zainteresovaných strán na miestnej, regionálnej a národnej úrovni. Tohtoročný Európsky týždeň udržateľnej energie sa uskutoční v dňoch 23. – 27. júna. V jeho priebehu sa v rôznych častiach Európy konajú stovky podujatí zameraných predovšetkým na problematiku znižovania energetickej spotreby a využívanie obnoviteľných zdrojov energií.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.