Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Farebné roky môjho života

GALÉRIA
Dátum: 03.07.2023
Autor: Podduklianske osvetové stredisko
Farebné roky môjho života

výstava k životnému jubileu

Neprekvapuje, že životným krédom Andreja Urama je - žiť naplno. Od života statočne prijíma všetko. Dobré aj zlé. Nezlomili ho životné prekážky, ani rany osudu. Z trápení duše ho vždy liečila paleta farieb a štetec. Emócie vložené do obrazov krajiny s detailmi  prírody v podobe zátiší, sakrálnej architektúry drevených „cerkví“, dedinských pracovných motívov, ikon, nástenných malieb a najnovšie i abstraktných kompozícií otvárajú srdcia jeho blízkym aj priateľom.      

Andrej Uram – trávil svoje detstvo v malebnej dedinke Habura a tu aj ukončil osem tried základnej školy. Už v útlom  veku intenzívne vnímal krásu a jedinečnosť prostredia v ktorom vyrastal. Fascinovali ho premeny prírody počas ročných období, ktoré sa stali  bohatým inšpiračným žriedlom pre jeho neskoršiu tvorbu.

Celý pracovný život pôsobil ako učiteľ Jeho vedomosti, skúsenosti a pedagogicko-výtvarné aktivity prispeli k oboznámeniu sa s výtvarným umením a umeleckou tvorbou. Mnohí z nich odišli študovať ďalej na rôzne umelecké školy. Počas svojho tvorivého života vznikli diela, ktoré sa nachádzajú v mnohých zbierkach doma i v zahraničí.

Aj ako dôchodca pán Andrej Uram-Murín neodložil svoju milovanú paletu a štetec. Všetok voľný čas venuje tejto ušľachtilej záľube - maľovaniu. Dôkazom čoho je aj dnešná samostatná výstava „Farebné roky môjho života“ v priestoroch Podduklianskeho osvetového strediska vo Svidníku, ktorá potrvá od 7.7. do 2.8. 2023.

uram_jpg

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.