Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Krajina vo fotografii a maľbe

GALÉRIA
Dátum: 04.01.2024
Autor: Podduklianske osvetové stredisko
Krajina vo fotografii a maľbe

umelecká výstava autorov Martina Mihalčína a Pavla Mochnackého

Pozývame Vás na umeleckú výstavu autorov Mariána Mihalčína a Pavla Mochnackého s názvom "Krajina vo fotografii a maľbe"

Vernisáž výstavy sa uskutoční 11.01.2024  o 16.00 hod vo výstavných priestoroch Podduklianskeho osvetového strediska. Výstava potrvá do 12.02.2024.

Amatérsky fotograf Marián Mihalčín žije a tvorí v Prešove. Na mnohých  jeho výletoch do prírody vznikali predovšetkým fotografie krajiny. Popri hlavnom zamestnaní sa fotografovanie v krajine stalo Mariánovou  formou relaxu. Najmä počas túr v prírode to boli miesta s nevyčerpateľnou ponukou na zastavenie sa a rozhliadnutie. Tu vznikali fotografie krajiny, najmä dokumentárneho charakteru. Svoju fotografickú tvorbu začal prezentovať v rôznych aktivitách fotoklubu, akými sú klubové výstavy, autorské výstavy alebo súťaže.

Rodený Svidníčan Pavel Mochnacký svoje sklony k výtvarnej činnosti realizoval už od detstva a jeho ambície trvajú až dodnes.  Od  roku 2012 žije a pôsobí vo svojom rodnom meste. V jeho tvorbe doménou je krajinomaľba, ktorú zaznamenáva na svojich umeleckých obrazoch najradšej s tematikou nášho regiónu. Svojou tvorbou vyjadruje vlastný postoj, vnímanie a cítenie sveta v jeho dosahu. Motívy pre svoju maliarsku tvorbu nachádza vôkol seba., dominujú inšpirácie prírodou. Výtvarný prejav autora charakterizuje realistické zobrazenie skutočnosti a jeho jemná štylizácia. Je „doma“ v rôznych technikách, využíva akvarel, olejomaľbu, maľbu temperou a akrylom. Jeho diela sa nachádzajú v mnohých zbierkach doma i v zahraničí.

 

pozvanka_(003)