Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Výtvarné spektrum 2024

SÚBOR
Dátum: 23.02.2024
Autor: Podduklianske osvetové stredisko
Výtvarné spektrum 2024

61. ročník regionálnej postupovej súťaže neprofesionálnej výtvarnej tvorby

VÝTVARNÉ SPEKTRUM 2024 je jedinečným  podujatím, ktoré poskytuje amatérskym výtvarníkom priestor na prezentáciu a vzájomnú konfrontáciu výsledkov vlastnej výtvarnej tvorby. Výtvarné spektrum ako vrcholné podujatie svojho druhu na Slovensku podporuje rozvoj neprofesionálnej výtvarnej tvorby v celej jej žánrovej rozmanitosti – v kresbe, grafike, maľbe, priestorovej, insitnej a digitálnej tvorbe, ale neobchádza ani práce intermediálneho charakteru. Vyhľadáva a podporuje nové výrazné talenty. Pomocou sprievodných podujatí a odborných seminárov podporuje ďalšie vzdelávanie amatérskych výtvarníkov a metodických pracovníkov. V regionálnej súťaži bude hodnotený okres Svidník a okres Stropkov samostatne.
Súťaž je postupová a určená pre mládež (od 15 rokov) a dospelých. Odporúčanou témou pre 61. ročník je PORTRÉT a KRAJINA. Ocenené práce postupujú na krajskú súťaž neprofesionálnej výtvarnej tvorby Výtvarné spektrum 2024 do Humenného. Prihlásiť sa môžu neprofesionálni výtvarníci (jednotlivci alebo členovia združení/spolkov/klubov neprofesionálnych výtvarníkov), občania Slovenskej republiky a občania s trvalým pobytom na Slovensku. 
 Súťažiaci sa môžu vo svojej kategórii prihlásiť do regionálneho kola súťaže vyplnením elektronického formulára na stránke Národného osvetového centra.

Link na súťaž: www.nocka.sk/sutaze-a-prehliadky/vytvarne-spektrum/

Link na návod:  www.youtube.com/watch?v=DpZCgtg4aUg

Prihlasovanie prebieha na stránke https://www.nocka.sk/chcemsaprihlasit

Prihlasovací systém je spustený od 8. februára 2024 do 15. apríla 2024.

 

Súťaží sa v týchto kategóriách:

I. VEKOVÁ SKUPINA: autori vo veku od 15 do 25 rokov

A. kategória: maľba

B. kategória: kresba a grafika

C. kategória: priestorová tvorba (skulptúra, plastika, reliéf, asambláž, objekt, inštalácia, úžitkové umenie, keramika, sklo, šperk, textil, priemyselný dizajn, land art, site-specific art, street art, light art a pod.);

II. VEKOVÁ SKUPINA: autori vo veku nad 25 rokov

1. kategória: maľba

2. kategória: kresba a grafika

3. kategória: priestorová tvorba (skulptúra, plastika, reliéf, asambláž, objekt, inštalácia, úžitkové umenie, keramika, sklo, šperk, textil, priemyselný dizajn, land art, site-specific art, street art, light art a pod.);

III. bez rozlíšenia veku

4. kategória: insitná tvorba (výtvarne neškolení, so špecifickým výtvarným prejavom – art brut, naivné umenie, umenie outsiderov a pod.)

5. kategória: digitálna tvorba (grafický dizajn, úžitková grafická tvorba, knižný dizajn, plagát, digitálna maľba, digitálna kresba a pod.)

6. kategória: experiment

 
.
 
 

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Propozície - Výtvarné spektrum - regionálne kolo Veľkosť: 734.3 kB Formát: docx Dátum: 23.2.2024
Propozície - NOC - Výtvarné spektrum 2024 Veľkosť: 322.5 kB Formát: pdf Dátum: 23.2.2024
SVIDNÍK -Výtvarné spektrum-2024-vyhodnotenie Veľkosť: 150 kB Formát: docx Dátum: 25.4.2024
STROPKOV-Výtvarné-spektrum-2024-vyhodnotenie Veľkosť: 146 kB Formát: docx Dátum: 25.4.2024